bg | en | ru
За Био,Натуралната козметика
25.08.2015

    Замисляли ли сте се защо напоследък яйцата трябва да са от „щастливи“ кокошки, а млякото – от „щастливи“ крави? Защо светът се опитва да забрани или поне да ограничи използването на найлонови торбички, а наглед удобните пластмасови бутилки отстъпват място отново на стъклени или такива от разградими материали? Кое прави тези т.нар. „био“-продукти по-добри от другите и защо е време да започнем да се интересуваме какво ядем и с какво кожата ни влиза в пряк контакт?

Ако 20ти век е бил векът на химията и нейния огромен възход и подем, то в 21ви се постави началото на един „био“ век. Не ви ли се е случвало да получите алергична реакция след като сте облекли някоя наглед лека и удобна материя? Или да се изприщите до болка от неподходящо избран крем. Кожата е органът, чрез който тялото ни комуникира с външната среда, т.е. приема и отдава различни вещества. Не е нужно да сте химик, за да знаете, че не всичко е подходящо за вашата кожа. Ужасно е да разберете, че се намазвате с нещо, което се съдържа и в препарата, с който преди малко сте измили пода. Когато изкусни химици са създали ефектен, добре миришещ и по-всяка вероятност скъп продукт, трябва и вие да сте експерти, за да сте сигурни, че тази смес е подходяща за вас. Макар и добре генерираното химично копие да не се различава по ефект от натуралното вещество, при поглед под микроскоп все пак има очевидни разлики. Ето например натурален витамин С, сравнен със синтетичен, т.нар. аскорбинова киселина:

Имат ли значение разликите, дали и с какво променят те ефекта, трябва да попитаме опитните химици. А ако нямаме наблизо такива, май е по-добре да изберем натуралното.

Natural Cosmetic е българска фирма, специализирана в производство на натурална козметика за лице и тяло с етерични и растителни масла. Продуктите й са създадени в духа на най-добрите световни тенденции за хармония между човека и природата. Използването на натурални природни продукти е част от философията на марката за баланс между урбанистичния начин на живот и щедростта на земята. Неведнъж оценката за продуктите на Natural Cosmetic е била много висока. Доказателство за това са номинациите и наградите, получени на различни международни изложения, както и многото партньори, избрали да работят с продуктите на фирмата.

В продуктите си Natural Cosmetic влага внимателно подбрани благоуханни етерични и растителни масла, широко разпространени в парфюмерията, козметиката, хранително-вкусовата промишленост, медицината и т.н. Те се различават доста от обикновените растителни масла, а консистенцията им наподобява повече тази на водата, отколкото на масло. Етеричните масла оказват както физиологично, така и психично въздействие върху човека. Те са изключително концентрирани, затова се използват в минимални количества. Екипът на Natural Cosmetic години наред изучава свойствата и действието на тези важни природни продукти, за да осигури на своите клиенти максимална грижа, бърз и дълготраен ефект.

Все повече хора в последните години започват да осъзнават стойността на Биопродуктите и как те ни помагат да поддържаме естествената си красота като не вредят на кожата, не се натрупват в околната среда и не застрашават другите биологични видове. Опазването на природата е наболяла тема в нашето ежедневие, както и хуманното отношение към животните. Продуктите на Natural Cosmetic съдържат над 95,06 % екосертифицирани натурални био съставки. Нито един продукт не е тестван върху животни. 

Здравата кожа е красива, а нейният собственик – щастлив. Подарете красота и щастие на себе си и на вашите близки с продуктите на Natural Cosmetic.

Гергана Шопова

Natural Cosmetic е българска фирма, специализирана в производство на натурална козметика за лице и тяло с етерични и растителни масла. Продуктите й са създадени в духа на най-добрите световните тенденции за хармонично съжителство на човека с природата. Използването на натурални природни продукти е част от философията на марката за баланс между урбанистичния начин на живот и щедростта на земята.