bg | en | ru
Нашата Биофилософия

     Хората започнаха да осъзнават стойността на Биопродуктите  в  последните години.   Те ни помагат да поддържаме естествената си красота като не  вредят на кожата във времето, не се натрупват в околната среда и не  застрашават бъдещето на поколенията. За разлика от храната обаче, в козметиката все още липсват единни строги изисквания на международно ниво, свързани с формулирането на подобен клас продукти. В процеса на изработване на общ стандарт се налагат някои общи изисквания и посоки, но самия процес още не е завършен.По тази причина всяка марка , произвеждаща Био козметични продукти, е длъжна да следва  стандарт, поставен или от самият бранд и защитен пред неговите клиенти, или от външно сертифициращо тяло по избор.

Ние, като сериозна марка в света на Биопродуктите, държим нашите клиенти да са запознати с начина, по който подготвяме нашите рецепти при  производството на биокозметика.

Ние формулираме с :

-          Най-малко 95% натурални съставки( имат сертификат от външно оценяване или декларация от производителя)

-          Най-малко 10% от тях произлизат от Биоземеделие ( според Регламент 834/2007 на Европейската комисия)

-          Съставките не са преминали обработка, която би компрометирала тяхната натуралност и стойност в продукта и не се нагряват на температура над 40 градуса.

-          Не се използват продукти произлизащи от ГМО.

-          Съставките и техните източници не са били излагани на опасна радиация.

-          Използваните съставки са 100% биоразградими и не представляват опасност за водните организми.

-          Източниците на произход на суровини са възобновяеми и не се застрашават популациите на което и да е растение. 

-          Използваните опаковки и комбинациите от тях са напълно рециклируеми, Етикетите ни са от хартия, която се разгражда във времето

  В нашите продукти няма:

Силикон,Парабени,GMOs, SLS,SLES,Петролиеви деривати и други.

Всеки ден ние се учим и развиваме формулите си благодарение на натрупаният опит и събраните мнения от вас, нашите клиенти. За нас, Вашето мнение e доминиращо над всеки стандарт и ние обновяваме и заменяме съставки всеки път, когато клиент ни помоли за това.  

Natural Cosmetic е българска фирма, специализирана в производство на натурална козметика за лице и тяло с етерични и растителни масла. Продуктите й са създадени в духа на най-добрите световните тенденции за хармонично съжителство на човека с природата. Използването на натурални природни продукти е част от философията на марката за баланс между урбанистичния начин на живот и щедростта на земята.