bg | en | ru
Компанията

Natural Cosmetic е българска фирма, специализирана в производство на козметика за лице и тяло с етерични и растителни масла. Продуктите и са създадени в духа на най-добрите световни тенденции за хармонично съжителство на човека с природата. Използването на натурални природни продукти е част от философията на марката за баланс между урбанистичния начин на живот и щедростта на земята.


Natural Cosmetic лансира първите си продукти на пазара в началото на 2006 г. През 2007 г. в Хамбург, концернът BIESTERFELD, присъжда на Natural Cosmetic наградата за "Най-успешен нов продукт". Представителите на 16 страни, занимаващи се с производство и търговия на козметични продукти, излъчват своя селекция на най-добрите продукти в света. Кремът за тяло на Natural Cosmetic е отличен като "иновационен продукт, постигащ кадифена мекота на кожата".

Продуктите на Natural Cosmetic са обединени в няколко основни направления:
-Натурални продукти за персонална употреба Relax 24,
- Био продукти ROSA PRETIOSA, ARGAN&MACADAMIA, BioRhythm, Aphlame, които осигуряват необходимата грижа за кожата в ежедневието
и Natural Cosmetic Professional, предназначени за салони за професионален масаж и спа центрове. 

Natural Cosmetic работи само с висококачествени натурални суровини, разрешени за употреба в козметични продукти за лична грижа според Регламент 1223/2009 ЕЕС. Биологично активните вещества, вложени в козметичните продукти на Natural Cosmetic са изцяло органични. Използваните етерични масла са сертифицирани от IFRA (International Fragrance Association) Продуктите на Natural Cosmetic  са освободени от вредни химикали, опасни за околната страда и при разработката им не са използвание опитни животни. Технологията на производството спазва принципите на Добрата производствена практика в козметичната промишленост ISO: 22716:2007.
  

Екипът на фирмата е съставен високо квалифицирани специалисти в сферата на козметиката и фармацията. Работим в сътрудничество с дерматолози, за предоставяне на пазара на възможно най-ефективни и безопасни формули. Освен с огромно желание за работа, нашият екип е подплатен с дипломи и сертификати, издадени от водещи европейски университети и организации. Оценителят на безопасността на Natural Cosmetic  е сред малкото специалисти в България, притежаващ сертификат за обучение в Брюкселският факултет по фармация и токсикология.

Отличия:
Награда "Най-успешен нов продукт“ - 2007 г. от концерна BIESTERFELD, Хамбург
Представители от 16 страни, занимаващи се с производство и търговия с козметични продукти, излъчват своя селекция на най-добрите продукти в света
Крем за тяло Natural Cosmetic - отличен като "иновационен продукт, постигащ кадифена мекота на кожата"
Номинация за СПА козметика на годината през 2010 година
Пълноправен член на Българска Национална Асоциация Етерични масла, Парфюмерия и Козметика
Номинация за иновативен продукт на международно изложение за натурални продукти- Биофах , Нюрнберг 2015.
Номинация за награда “Trend Award :" FREE OF” - Биофах 2015

Natural Cosmetic е българска фирма, специализирана в производство на натурална козметика за лице и тяло с етерични и растителни масла. Продуктите й са създадени в духа на най-добрите световните тенденции за хармонично съжителство на човека с природата. Използването на натурални природни продукти е част от философията на марката за баланс между урбанистичния начин на живот и щедростта на земята.